Pinot Gris • Wijndomein Aldeneyck | 2022

€ 21,80
Inclusief belasting

Rijp fruit en kruidigheid vormen de backbone van deze Pinot Gris: perzik, abrikoos, mango, gele appel, honing en een vleugje kaneel. Maar de hand van de wijnmaker is ook terug te ruiken en proeven in de vorm van een hartige en romige touch van onder ander toast en Griekse yoghurt. De wijn heeft een vollere body, mooi in balans gehouden door de zuren en aantrekkelijke fruitaroma’s die ook in de afdronk lang voor plezier zorgen.

Wijn-spijs: gebakken heilbot met beurre blanc en peultjes. Rouleau van kalkoen met gekonfijte prei en pistachenootjes

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Maasvallei
Druivenras: Pinot Gris
Alcohol: 13,0 %
Restsuikers: 3,2 g/l
Zuren: 5,9 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2028
Vinificatie: 3 uur schilcontact na lichte kneuzing. Vergisting op RVS vaten met gedeeltelijke malolactische omzetting, vervolgens zes maanden rijping sur lie met maandelijkse bâtonnage.

Bodem: Maaskiezel en grind, toplaag leem (ongeveer 80 cm)

Omschrijving: rijp fruit en kruidigheid vormen de backbone van deze Pinot Gris: perzik, abrikoos, mango, gele appel, honing en een vleugje kaneel. Maar de hand van de wijnmaker is ook terug te ruiken en proeven in de vorm van een hartige en romige touch van onder ander toast en Griekse yoghurt. De wijn heeft een vollere body, mooi in balans gehouden door de zuren en aantrekkelijke fruitaroma’s die ook in de afdronk lang voor plezier zorgen.

Bijzonderheden: "Microklimaat aan de oevers van de Maas: droogste regio van de Benelux. Karel Henckens is een absolute topper. Zijn wijnen concurreren zonder moeite met gerenommeerde buitenlandse voorbeelden. Tot beste wijndomein van België benoemd door de Vereniging van Vlaamse Sommeliers!"

ALD22PG

Datasheet

Jaargang
2022
Land
België
Regio
Maasvallei
Druif
Pinot Gris
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.