Pinot Blanc • Wijndomein Aldeneyck | 2022

€ 21,80
Inclusief belasting

Een mooie Pinot Blanc van de hand van Karel Henckens. In de geur aroma's van rijpe appel, perzik, druif en bloesem aangevuld met impressies van geroosterd brood en clotted cream. In de smaak laten frisse fruitaroma’s zoals citroen, appel en perzik nog duidelijker van zich spreken aangevuld met een spannende hartige touch. De prettige fruitzuren en romige elementen afkomstig van de lie en malo zorgen voor een fijn en gebalanceerd mondgevoel en een aangename lange afdronk.

Wijn-spijs: gewokte asperges met gebakken zalm

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Maasvallei
Druivenras: Pinot Blanc
Alcohol: 13 %
Restsuiker: 4 g/l
Zuren: 6,2 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2028
Vinificatie: 3 uur schilcontact na lichte kneuzing. Vergisting op RVS vaten met gedeeltelijke malolactische omzetting, vervolgens zes maanden rijping sur lie met maandelijkse batonnage.

Bodem: Maaskiezel en grind, toplaag leem (ongeveer 80 cm)

Omschrijving: een mooie Pinot Blanc van de hand van Karel Henckens. In de geur aroma's van rijpe appel, perzik, druif en bloesem aangevuld met impressies van geroosterd brood en clotted cream. In de smaak laten frisse fruitaroma’s zoals citroen, appel en perzik nog duidelijker van zich spreken aangevuld met een spannende hartige touch. De prettige fruitzuren en romige elementen afkomstig van de lie en malo zorgen voor een fijn en gebalanceerd mondgevoel en een aangename lange afdronk.

Bijzonderheden: Microklimaat aan de oevers van de Maas: droogste regio van de Benelux. Karel Henckens is een absolute topper. Zijn wijnen concurreren zonder moeite met gerenommeerde buitenlandse voorbeelden.

ALD22PB

Datasheet

Jaargang
2022
Land
België
Regio
Maasvallei
Druif
Pinot Blanc
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.