Blaufränkisch Mariental • Weingut 'ET' Triebaumer| 2019

€ 72,20
Inclusief belasting

Aroma’s van zwarte kers, braam, eucalyptus, bosgrond en venkelzaadjes. Stevig karakter door de voor Blaufränkisch typische tanninestructuur, indrukwekkende fruitige tonen in de smaak. Pure chocolade en frambozen in de zeer lange afdronk.

Wijn-spijs: Wildstoofpotje. Overjarige boerenkaas

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Burgenland, Ried: Mariental
Druivenras: Blaufränkisch
Alcohol: 13,5 %
Restsuikers: 1 g/l
Zuren: 6,5 g/l
Rijpingspotentie: 2019-2049
Vinificatie: spontaan vergist, 22 maanden gerijpt op houten vaten van 300 liter waarvan 70% nieuw. Ongefilterd gebotteld.

Bodem: Kleibodem met kalkaandeel

Omschrijving: aroma’s van zwarte kers, braam, eucalyptus, bosgrond en venkelzaadjes. Stevig karakter door de voor Blaufränkisch typische tanninestructuur, indrukwekkende fruitige tonen in de smaak. Pure chocolade en frambozen in de zeer lange afdronk.

Bijzonderheden: "Absolute Blaufränkisch-specialist, hun Mariental geldt al meer dan 30 jaar als maatstaf voor wijnen van deze druif in Oostenrijk. Tonen ook graag de mogelijkheden van Bordeaux-blends met Oostenrijks karakter. Werken enorm milieubewust en klimaatneutraal, nu ook bezig met biologische certificering. De industrialisatie in het wijnmaken hebben zij heel bewust links laten liggen en ze zijn bijna helemaal zelfvoorzienend. Vergroening en begrazing van de wijngaarden, alsmede het toepassen van Terra Preta tonen de ambachtelijke manier waarop ze met hun vak bezig zijn."

Werken enorm milieubewust en klimaatneutraal, maar kiezen ervoor om niet gecertificeerd te zijn om alle bureaucratie te ontwijken. De industrialisatie in het wijnmaken hebben zij heel bewust links laten liggen en ze zijn bijna helemaal zelfvoorzienend. Vergroening en begrazing van de wijngaarden, alsmede het toepassen van Terra Preta tonen de ambachtelijke manier waarop ze met hun vak bezig zijn.

TRIE19MAR

Datasheet

Jaargang
2019
Land
Oostenrijk
Regio
Rust
Druif
Blaufränkisch
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.