Sauvignon Blanc Royal • Skoff Original | 2017

€ 36,00
Inclusief belasting

Intense geur van fris tropisch fruit en rijp citrusfruit, zoals ananas, limoen en passievrucht, met een aangename grassige touch én, zeer kenmerkend voor de Royal-lijn, aroma’s van kruidnagel, butterscotch, vanille en geroosterde noten. Een zeer complexe gespierde Sauvignon Blanc met frisse zuren, stevige body, een enorme lengte en rijpingspotentieel! Super spannend glas wijn, gastronomisch zeer breed inzetbaar.

Wijn-Spijs: Gebakken zalm met pesto (en pasta)

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Südsteiermark: wijngaarden Obegg, Hochsulz, Kranachberg.
Druivenras: Sauvignon Blanc
Alcohol: 14 %
Restsuikers: 3,6 g/l
Zuren: 5,7 g/l
Rijpingspotentie: 2020-2030
Vinificatie: Alleen de fysiologisch rijpste druiven uit de beste wijngaarden worden met de hand geselecteerd. De vergisting en rijping op de fijne lie vinden gedurende 14 maanden plaats op nieuwe Franse barriques.
Bodem: Muschelkalk, zand en Opok (lokale benaming voor kalkhoudende mergelbodems).

Omschrijving: Intense geur van fris tropisch fruit en rijp citrusfruit, zoals ananas, limoen en passievrucht, met een aangename grassige touch én, zeer kenmerkend voor de Royal-lijn, aroma’s van kruidnagel, butterscotch, vanille en geroosterde noten. Een zeer complexe gespierde Sauvignon Blanc met frisse zuren, stevige body, een enorme lengte en rijpingspotentieel! Super spannend glas wijn, gastronomisch zeer breed inzetbaar.

Bijzonderheden: In de Südsteiermark zorgen het warme en vochtige Mediterrane klimaat en de koele nachten voor een lang rijpingsproces, waarin fruitaroma’s zich super ontwikkelen, met als specialiteit Sauvignon Blanc. In dit immens populair geworden wijngebied is ‘Weltmeister Sauvignon Blanc’ Walter Skoff inmiddels de vierde generatie in dit toonaangevende familiebedrijf. Onder zijn leiding is het domein gegroeid tot 100 hectare, waarvan 60 in bezit. De verscheidenheid in niet alleen topografie, maar zeker ook in bodems, zorgen voor een geweldig breed spectrum aan wijnen. Skoff Original behoort tot de absolute wereldtop.

SKO17SAR

Datasheet

Jaargang
2017
Land
Oostenrijk
Regio
Südsteiermark
Druif
Sauvignon Blanc
Wijnkenmerken
Droog
Exclusieve wijn
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.