Chardonnay Ried Bandkräftn • Weingut 'ET' Triebaumer| 2019

€ 38,30
Inclusief belasting

Een verrassende Chardonnay in de stijl van ET: elegant met veel fruit, maar tegelijkertijd ook kruidig en aards. Aroma’s van geroosterde amandel, kruidnagel, ceder, grapefruit, gedroogde appel, kumquat en een hint van bosgrond. Alle aroma's zijn prachtig versmolten en de aangename frisse fruitzuren dragen de wijn in de schitterende lange afdronk. Kortom een grote wijn met een geweldige complexiteit. Serveren in een groot glas en niet te koud voor optimaal drinkgenot! 

Wijn-spijs: Gebakken skrei met beurre blanc. Stoofpotje van knolselderij en paddenstoelen met mosterd, dragon en peper.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Burgenland, Ried: Bandkräftn
Druivenras: Chardonnay
Alcohol: 13 %
Restsuikers: 1 g/l
Zuren: 6,3 g/l
Rijpingspotentie: 2019-2049
Vinificatie: Spontaan vergist, 17 maanden gerijpt op houten vaten. Ongefilterd gebotteld.

Bodem: Urgestein

Omschrijving: een verrassende Chardonnay in de stijl van ET: elegant met veel fruit, maar tegelijkertijd ook kruidig en aards. Aroma’s van geroosterde amandel, kruidnagel, ceder, grapefruit, gedroogde appel, kumquat en een hint van bosgrond. Alle aroma's zijn prachtig versmolten en de aangename frisse fruitzuren dragen de wijn in de schitterende lange afdronk. Kortom een grote wijn met een geweldige complexiteit. Serveren in een groot glas en niet te koud voor optimaal drinkgenot!

Bijzonderheden: absolute Blaufränkisch-specialist, hun Mariental geldt al meer dan 30 jaar als maatstaf voor wijnen van deze druif in Oostenrijk. Werken enorm milieubewust en klimaatneutraal, nu ook bezig met biologische certificering. De industrialisatie in het wijnmaken hebben zij heel bewust links laten liggen en ze zijn bijna helemaal zelfvoorzienend. Vergroening en begrazing van de wijngaarden, alsmede het toepassen van Terra Preta tonen de ambachtelijke manier waarop ze met hun vak bezig zijn.

De Triebaumers werken al sinds jaar en dag op een biologische en duurzame manier. Vanaf jaargang 2023 zijn alle wijnen biodynamisch gecertificeerd en dragen de flessen het officiële Demeterlabel op het etiket. Hun slogan ‘Ganzheitlicher Weinbau’ geeft aan hoe ver hun streven naar biologisch en duurzaam werken al gaat. Een greep uit hun duurzame en natuurvriendelijke praktijken: ze gebruiken geen onkruidverdelgers, insecticiden en kunstmest en irrigeren niet. Het hele jaar grazen eigen schapen in de wijngaarden waardoor het humusgehalte van de bodem zeer hoog en en het bodemleven dus erg gezond is. Bovendien bevolken meerdere bijenvolkeren de wijngaard en omgeving waarbij de Triebaumers dus ook als imker actief zijn. Ook bij ET wordt Terra Preta toegepast om met behulp van houtskool een extreem stabiele humusbodem op te bouwen in de wijngaard en de CO2 uitstoot te reduceren. Bovendien wekken ze hun eigen energie op uit zonne-energie. In de kelder wordt alleen maar met eigen gisten gewerkt en zul je bijna alleen maar houten vaten (300 - 500 liter) zien. De wijnen krijgen de tijd om zich te ontwikkelen en klaren en filteren gebeurt dus door het natuurlijke proces van zwaartekracht zodat kunt stellen dat de wijnen van Weingut Ernst Triebaumer vegan zijn.

TRI19CYB

Datasheet

Jaargang
2019
Land
Oostenrijk
Regio
Rust
Druif
Chardonnay
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.