Maulwurf • Weingut 'ET' Triebaumer | 2019

€ 25,80
Inclusief belasting

Een diep paarse wijn vol donker fruit zoals blauwe pruim, zwarte kers, blauwe bes, bosvruchten maar ook met aroma’s van peper, ontbijtkoek, kruidnagel, drop en een florale hint. Een wijn met structuur door de aanwezige rijpe tannines en mooie zuren met een lange complexe afdronk. 

Wijn-spijs: gegrilde (herten)biefstuk met sjalotten-rodewijnjus

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Burgenland Druivenras 60%
Blaufränkisch: 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon
Alcohol: 13,5 %
Restsuikers: 1 g/l
Zuren: 6,4 g/l
Rijpingspotentie: 2020-2030 Vinificatie Spontaan vergist, 16 maanden gerijpt op gebruikte houten vaten van 300 liter, ongefilterd afgevuld.

Bodem: kleibodem met kalkaandeel

Omschrijving: een diep paarse wijn vol donker fruit zoals blauwe pruim, zwarte kers, blauwe bes, bosvruchten maar ook met aroma’s van peper, ontbijtkoek, kruidnagel, drop en een florale hint. Een wijn met structuur door de aanwezige rijpe tannines en mooie zuren met een lange complexe afdronk.

Bijzonderheden: absolute Blaufränkisch-specialist, hun Mariental geldt al meer dan 30 jaar als maatstaf voor wijnen van deze druif in Oostenrijk. Tonen ook graag de mogelijkheden van Bordeaux-blends met Oostenrijks karakter.

De Triebaumers werken al sinds jaar en dag op een biologische en duurzame manier. Vanaf jaargang 2023 zijn alle wijnen biodynamisch gecertificeerd en dragen de flessen het officiële Demeterlabel op het etiket. Hun slogan ‘Ganzheitlicher Weinbau’ geeft aan hoe ver hun streven naar biologisch en duurzaam werken al gaat. Een greep uit hun duurzame en natuurvriendelijke praktijken: ze gebruiken geen onkruidverdelgers, insecticiden en kunstmest en irrigeren niet. Het hele jaar grazen eigen schapen in de wijngaarden waardoor het humusgehalte van de bodem zeer hoog en en het bodemleven dus erg gezond is. Bovendien bevolken meerdere bijenvolkeren de wijngaard en omgeving waarbij de Triebaumers dus ook als imker actief zijn. Ook bij ET wordt Terra Preta toegepast om met behulp van houtskool een extreem stabiele humusbodem op te bouwen in de wijngaard en de CO2 uitstoot te reduceren. Bovendien wekken ze hun eigen energie op uit zonne-energie. In de kelder wordt alleen maar met eigen gisten gewerkt en zul je bijna alleen maar houten vaten (300 - 500 liter) zien. De wijnen krijgen de tijd om zich te ontwikkelen en klaren en filteren gebeurt dus door het natuurlijke proces van zwaartekracht zodat kunt stellen dat de wijnen van Weingut Ernst Triebaumer vegan zijn.

TRIE19MAUL

Datasheet

Jaargang
2019
Land
Oostenrijk
Regio
Rust
Druif
Cuvée
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.