Riesling Smaragd Ried Goldberg • Weingut Frischengruber | 2018

€ 25,70
Inclusief belasting

Intense neus met onmiskenbare aroma’s van (gerijpte) Riesling: petrol, gele appel, citroen, bloesem, gebakken appel, natte steen, gember, bloemenhoning en citroenschil. In de smaak is het net alsof je een rijpe mandarijn in de mond hebt inclusief een klein stukje schil. Geweldige balans tussen zoet en zuur, tussen power en frisheid, eindigend met een lange afrdronk.

Wijn-spijs: Coq au Riesling. Poké bowl met zalm.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wachau Smaragd Ried Goldberg
Druivenras: Riesling
Alcohol: 13,5 %
Restsuikers: 4 g/l
Zuren: 7,5 g/l
Rijpingspotentie: 2020-2040
Vinificatie: korte maceratie van 4 uur en vervolgens spontane vergisting (70-90 dagen) deels op RVS vaten en deels in houten vaten van 300 liter. Aansluitend rijpt de wijn verder op de lie. Augustus 2019 gebotteld.

Bodem: zandige Urgesteinsbodem

Omschrijving: intense neus met onmiskenbare aroma’s van (gerijpte) Riesling: petrol, gele appel, citroen, bloesem, gebakken appel, natte steen, gember, bloemenhoning en citroenschil. In de smaak is het net alsof je een rijpe mandarijn in de mond hebt inclusief een klein stukje schil. Geweldige balans tussen zoet en zuur, tussen power en frisheid, eindigend met een lange afrdronk.

Bijzonderheden: de Goldberg, waar de oudste familiewijngaard ligt, is een zeer steile zuid-oosthelling die verkoeling krijgt door de koelere winden die door het kleine dal van de Rossatzbeek waaien. Op traditionele terrassen liggen de Rieslingwijngaarden op een zonnige plek tegenover Dürnstein.

FRI18RRSMG

Datasheet

Jaargang
2018
Land
Oostenrijk
Regio
Wachau
Druif
Riesling
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.