Zwarte Parel • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2020

€ 20,30
Inclusief belasting

Complex en elegant glas mousserende wijn met een mooie mix van fruitige aroma’s en de typische smaken van de traditionele vergisting op fles door de lange periode sur lattes. Deze blanc de blanc heeft in de neus onder andere aroma’s van citroen, peer, rode appel, brioche, citroenbiscuitjes, gedroogde appel en geroosterde amandelen. In de smaak komt het sap en de zeste van de citroen met een aangenaam grapefruit bittertje naar voren evenals een kleine hartige toets, denk aan het korstje van een zuurdesembrood. Kort samengevat: frisse zuren, mooie balans, verfijnde mousse, lange complexe afdronk, heerlijk aperitief!

Wijn-spijs: Aperitief! Oesters, fruits de mer, bellota 100% ibérico, gezouten macadamianoten

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Vlaamse mousserende kwaliteitswijn - Haspengouw
Druivenras: Chardonnay (blanc de blanc)
Alcohol: 12 %
Restsuikers: 7,5 g/l
Zuren: 7,3 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2029
Vinificatie: Méthode traditionnelle. De basiswijn wordt vergist op RVS tanks en vervolgens 14 maanden gerijpt op de lie met volledige malolactische omzetting. Vervolgens rijpt de wijn drie jaar sur lattes.
Bodem: Leem op kalksteen

Omschrijving: "Complex en elegant glas mousserende wijn met een mooie mix van fruitige aroma’s en de typische smaken van de traditionele vergisting op fles door de lange periode sur lattes. Deze blanc de blanc heeft in de neus onder andere aroma’s van citroen, peer, rode appel, brioche, citroenbiscuitjes, gedroogde appel en geroosterde amandelen. In de smaak komt het sap en de zeste van de citroen met een aangenaam grapefruit bittertje naar voren evenals een kleine hartige toets, denk aan het korstje van een zuurdesembrood. Kort samengevat: frisse zuren, mooie balans, verfijnde mousse, lange complexe afdronk, heerlijk aperitief!"

Bijzonderheden: "Hebben na de aanplant in 1993, 10 jaar (!) gewacht om de mousserende wijnen te maken, puur om de kwaliteit. Ook het rendement (<50hl/ha) getuigt hiervan. Joyce van Rennes heeft de kunst van het wijn maken in de Bourgogne geleerd en dit is overduidelijk te proeven. Haar wijnen zijn pure passie, verfijnd en perfect in balans."

GEN20ZWP

Datasheet

Jaargang
2020
Land
België
Regio
Haspengouw
Druif
Chardonnay
Wijnkenmerken
Brut
Mousserend
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.