O'Soleil • Overst Voerendaal | 2022

€ 16,40
Inclusief belasting

Een klassieke Limburgse blend waarin elk druivenras zich van zijn beste kant laat zien. Een fijne mix van nectarine, rijpe appel, mango, peer, bloesem, grapefruit en citroen waarbij het subtiele spel van zoet en zuur deze cuvée tot een aantrekkelijk glas wijn maakt met een brede gastronomische inzetbaarheid.

Wijn-spijs: salade van asperge, kreeft, appel, sushiazijn. Thaise viskoekjes.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Mergelland
Druivenras: Müller-Thurgau, Auxerrois, Pinot Gris
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 6,2 g/l
Zuren: 5,3 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2026
Vinificatie: druiven worden licht gekneusd en ondergaan schilcontact van 18 uur. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde vergisting (15 ℃) op RVS vaten. Na de vergisting rijpt de wijn nog enkele maanden op de lie.

Bodem: Löss met veel Kunradersteen (harde mergel)

Omschrijving: een klassieke Limburgse blend waarin elk druivenras zich van zijn beste kant laat zien. Een fijne mix van nectarine, rijpe appel, mango, peer, bloesem, grapefruit en citroen waarbij het subtiele spel van zoet en zuur deze cuvée tot een aantrekkelijk glas wijn maakt met een brede gastronomische inzetbaarheid.

Bijzonderheden: Landgoed Overst Voerendaal is gelegen in de gemeente Voerendaal, waar de eerste druivenplanten aangeplant zijn in 2003, op een bodem van löss met veel Kunradersteen. De ligging van de wijngaard is noord-zuid waardoor de druiven aan beide kanten door de zon aangelicht worden. Wijnmaker Ruud Verstegen maakt in dit mooie stukje Limburg aantrekkelijke fruitige wijnen.

OVE22OS

Datasheet

Jaargang
2022
Land
Nederland
Regio
Mergelland
Druif
Cuvée
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.