Pinot Noir • Wijndomein Aldeneyck | 2021

€ 27,40
Inclusief belasting

Een elegante en gebalanceerde Pinot Noir met aroma’s van rode kersen, rode pruimen, cranberry, ook wat braam en zwarte kers, een kleine hint van zoethout, aangevuld met verleidelijke aroma's afkomstig van de rijping op eiken waaronder kruidnagel, toast en ceder en ook aardse tonen en tabak. Aantrekkelijke wijn met goed geïntegreerde tannines die de wijn een mooie structuur verlenen. Complete volle smaak met een lange sappige afdronk. Schenken in een groot glas verhoogt het drinkplezier!

Wijn-spijs: rundercarpaccio met parmezaanse kaas en truffel. Roulleau van parelhoen gevuld met paddenstoelen.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Maasvallei, Limburg
Druivenras: Pinot Noir
Alcohol: 13 %
Restsuikers: 0 g/l
Zuren: 5,4 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2030 Vinificatie Maceratie en vergisting in temperatuurgecontroleerde RVS tanks gedurende drie weken met pigeage en remontage. 15 maanden rijping op Franse eiken pièces, waarvan 25% nieuw.

Bodem: Maaskiezel en grind, toplaag leem (ongeveer 80 cm)

Omschrijving: een elegante en gebalanceerde Pinot Noir met aroma’s van rode kersen, rode pruimen, cranberry, ook wat braam en zwarte kers, een kleine hint van zoethout, aangevuld met verleidelijke aroma's afkomstig van de rijping op eiken waaronder kruidnagel, toast en ceder en ook aardse tonen en tabak. Aantrekkelijke wijn met goed geïntegreerde tannines die de wijn een mooie structuur verlenen. Complete volle smaak met een lange sappige afdronk. Schenken in een groot glas verhoogt het drinkplezier!

Bijzonderheden: de Pinot Noir is in 2018 door de Vereniging van Vlaamse sommeliers uitgeroepen tot beste Belgische wijn. Microklimaat aan de oevers van de Maas: droogste regio van de Benelux. Karel Henckens is een absolute topper. Zijn wijnen concurreren zonder moeite met gerenommeerde buitenlandse voorbeelden.

ALD21PN

Datasheet

Jaargang
2021
Land
België
Regio
Maasvallei
Druif
Pinot Noir
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.