Riesling (halfzoet) • Wijngoed Thorn | 2018

€ 16,30
Inclusief belasting

De diepe kleur in het glas verraadt al de power van deze wijn! Honing, perzik, peer en sinaasappelbloesem geven deze halfzoete riesling een aangenaam aroma. De typische ‘rieslinggeur’ die vaak omschreven wordt met ‘natte steen’ ontbreekt uiteraard ook niet. Goede balans tussen het aanwezige zoet en de frisse zuren, hetgeen samen ook zorgt voor een goede afdronk. Aanrader voor mensen die niet van droge wijn houden maar ook inzetbaar bij spicy gerechten of bij een niet al te zoet dessert.

Wijn-Spijs: Saté van kippendij

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Geografische Aanduiding Limburg.
Druivenras: Riesling
Alcohol: 13 %
Restsuikers: 40 g/l
Zuren: 6 g/l
Rijpingspotentie: 2020-2030
Vinificatie: Temperatuur gecontroleerde vergisting op RVS vaten.
Bodem: De wijngaard is gesitueerd op een oude Maasarm. De bodem bestaat uit klei en zand en gaat op enige diepte over in kiezel.

Omschrijving: De diepe kleur in het glas verraadt al de power van deze wijn! Honing, perzik, peer en sinaasappelbloesem geven deze halfzoete Riesling een aangenaam aroma. De typische ‘Rieslinggeur’ die vaak omschreven wordt met ‘natte steen’ ontbreekt uiteraard ook niet. Goede balans tussen het aanwezige zoet en de frisse zuren, hetgeen samen ook zorgt voor een goede afdronk. Aanrader voor mensen die niet van droge wijn houden maar ook inzetbaar bij spicy gerechten of bij een niet al te zoet dessert.

Bijzonderheden: Volle, sappige wijn van deze absolute topdruif die op de oude Maasarmen met kiezelrijke ondergrond bijzonder goed gedijt. Harry Vorselen is een ware meester in het creëren van wijnen die mensen erg mooi vinden. Zijn wijnen overtuigen door veel drinkplezier.

THO18RR

Datasheet

Jaargang
2018
Land
Nederland
Regio
Maasvallei
Druif
Riesling
Wijnkenmerken
Halfzoet
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.