Pinot Noir • Wijndomein Stokhem | 2018

€ 18,70
Inclusief belasting

Rode kersen en cranberry’s aangevuld met een kruidige touch verraden meteen het druivenras van deze wijn. In de smaak zijn de houtaroma’s duidelijker waar te nemen en wordt het rode fruit aangevuld met smaken van vanille, kokos en een beetje chocolade. Een wijn met structuur door de zuren en tannines, die nu het beste tot zijn recht komt in een groot glas en baat heeft bij karaferen.

Wijn-spijs: kwartel / parelhoen met paddenstoelen

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Mergelland, Limburg.
Druivenras: Pinot Noir
Alcohol: 13,1%
Restsuikers: < 0,5 g/l
Zuren: 5,2 g/l
Rijpingspotentie: 2020-2028
Vinificatie: Alle trossen worden ontsteeld. Bij de vergisting wordt een deel van de schillen van de rosé toegevoegd voor extra extractie. De vergisting duurt 6 weken en vervolgens rijpt de wijn 12 maanden op gebruikte barriques, waarvan 2/3 Frans eiken en 1/3 Amerikaans eiken.
Bodem: Mergel met een toplaag van löss.

Omschrijving: Rode kersen en cranberry’s aangevuld met een kruidige touch verraden meteen het druivenras van deze wijn. In de smaak zijn de houtaroma’s duidelijker waar te nemen en wordt het rode fruit aangevuld met smaken van vanille, kokos en een beetje chocolade. Een wijn met structuur door de zuren en tannines, die nu het beste tot zijn recht komt in een groot glas en baat heeft bij karaferen.

Bijzonderheden: De 6.200 pinot noir stokken van Jeroen van der Eng staan op een steile zuidhelling met een hellingspercentage tot wel 20% op pure mergelbodem midden in het Limburgse heuvellandschap. Jeroen maakt van de blauwe pinot noir druif drie verschillende wijnen.

STO18PN

Datasheet

Jaargang
2018
Land
Nederland
Regio
Mergelland
Druif
Pinot Noir
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.