De Parel Limited Edition • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2008

€ 106,00
Inclusief belasting

Een mousserende wijn van deze leeftijd en dit kaliber is ongeëvenaard in Limburg. Het hoogtepunt van 25 jaar ijveren. Het begint met een basiswijn van geweldige kwaliteit, maar de lange rijping op de gist zorgt voor een geweldige harmonie en complexiteit in aroma’s, alsook een zeer fijne mousse en geweldige afdronk.

Wijn-spijs: gegrilde kreeft. Ossobuco. Pasta porcini.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: BOB Vlaamse mousserende kwaliteitswijn.
Druivenras: Chardonnay (blanc de blanc).
Alcohol: 12,1 %
Restsuikers: 7,6 g/l
Zuren: 4,1 g/l
Rijpingspotentie: 2018-2033
Vinificatie: Méthode traditionnelle. Handgeplukt en geselecteerd met een extreem lage opbrengst van 12hl/ha. Het hart van de eerste persing, vergist en gerijpt op eiken vaten sur lie met bâtonnage, gevolgd door een spectaculaire 8 jaar rijping sur lattes. Het dégorgement vond in 2018 plaats.
Bodem: Ondergrond van mergel en leem aan het oppervlak.

Omschrijving: Een mousserende wijn van deze leeftijd en dit kaliber is ongeëvenaard in Limburg. Het hoogtepunt van 25 jaar ijveren. Het begint met een basiswijn van geweldige kwaliteit, maar de lange rijping op de gist zorgt voor een geweldige harmonie en complexiteit in aroma’s, alsook een zeer fijne mousse en geweldige afdronk.

Bijzonderheden: "De Parel 08 wordt geleverd per stuk in een houten, genummerde kist. Joyce van Rennes heeft de kunst van het wijn maken in de Bourgogne geleerd en dit is overduidelijk te proeven. Haar wijnen zijn pure passie, verfijnd en perfect in balans. Het is met 22 hectare het grootste wijndomein van België."

GEN08DEP

Datasheet

Jaargang
2008
Land
België
Regio
Haspengouw
Druif
Chardonnay
Wijnkenmerken
Droog
Exclusieve wijn
Mousserend
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.