Wachau Promo Grüner Veltliner • Weingut Frischengruber

€ 183,00
€ 240,00
€ 57,00 korting
Inclusief belasting

6 flessen 2021 Grüner Veltliner Federspiel Steiger
Een heerlijke Federspiel met in de neus aroma’s van peer, witte nectarine, abrikoos, bloesem, papaya en kumquat met een hint van peper en drop. In de mond komen in aanvulling hierop ook smaken van citroensap en grapefruit naar voren met iets ziltigs in de afdronk. 

6 flessen 2018 Grüner Veltliner Smaragd Zanzl 
Een late release van deze single vineyard wijn, die zijn ontwikkeling al voorzichtig laat zien maar ook zeker nog een mooie toekomst voor zich heeft. Aroma's van appel, perzik, citroenzeste, natte steen en sinaasappelbloesemhoning maar ook een hint van toast, gedroogde appel en gember. In de smaak ontdek je bovendien een zilte touch maar ook biscuitjes en perzikencake. Een elegante Grüner Veltliner met een lange complexe afdronk.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

2021 Grüner Veltliner Federspiel Steiger

Classificatie: Wachau Federspiel. Ried: Steiger
Druivenras: Grüner Veltliner
Alcohol: 12,5%
Restsuikers: 2,1 g/l
Zuren: 6,4 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2026
Vinificatie: de druiven komen van stokken van 25-45 jaar oud. Spontane vergisting in RVS tanks, aansluitend rijping op de lie tot aan botteling eind maart 2022.
Bodem: diepe erosiebodems met zandige löss en stenen afgezet door de Donau.
Omschrijving: een heerlijke Federspiel met in de neus aroma’s van peer, witte nectarine, abrikoos, bloesem, papaya en kumquat met een hint van peper en drop. In de mond komen in aanvulling hierop ook smaken van citroensap en grapefruit naar voren met iets ziltigs in de afdronk. Sappige wijn met goed gebalanceerde zuren die door de lagering op de lie toch een ronder mondgevoel heeft.
Bijzonderheden: hoewel dicht bij de Donau is dit een goed voorbeeld van een zogenoemde ‘Hangfusslage’. Metersdikke afzettingen van paragneis zorgen samen met een dikke laag humus voor een gebalanceerde watertoevoer, zelfs in droge en hete zomers.

2018 Grüner Veltliner Smaragd Zanzl

Classificatie: Wachau Smaragd, Ried: Zanzl
Druivenras: Grüner Veltliner
Alcohol: 13,5 %
Restsuikers: 3 g/l
Zuren: 5,8 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2037
Vinificatie: spontane vergisting deels op RVS vaten en deels op grote eikenhouten vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog verder op de lie. Juni 2019 gebotteld.
Bodem: de bodem van Zanzl is op de hogere delen vooral gneis, in de lager gelegen delen löss.
Omschrijving: een late release van deze single vineyard wijn, die zijn ontwikkeling al voorzichtig laat zien maar ook zeker nog een mooie toekomst voor zich heeft. Aroma's van appel, perzik, citroenzeste, natte steen en sinaasappelbloesemhoning maar ook een hint van toast, gedroogde appel en gember. In de smaak ontdek je bovendien een zilte touch maar ook biscuitjes en perzikencake. Een elegante Grüner Veltliner met een lange complexe afdronk.
Bijzonderheden: een koelere wijngaard gelegen onder de beroemde Ried Kreuzberg. De warme invloeden uit het oosten spelen hier amper een rol. Door het aandeel gneis en löss hebben de wijnstokken in deze wijngaard ook in de zomer altijd water tot hun beschikking.

FRIPROMO23O

Datasheet

Land
Oostenrijk
Regio
Wachau
Druif
Grüner Veltliner
Wijnkenmerken
Droog
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.