Pinot Noir • Domein de Wijngaardsberg | 2021

€ 24,95
Inclusief belasting

Een glas vol rode kersen, framboos en rode pruimen, mooi ondersteund door kruidige aroma’s afkomstig van de Franse barriques zoals ceder, kruidnagel en toast. In de mond valt ook framboos, vanille en een hint van zoethout te ontdekken. Elegante rode wijn met frisse zuren, aangename tannines en aanhoudende afdronk. Schenk deze gebalanceerde Pinot Noir in een groot glas om volop te kunnen genieten van de heerlijke aroma's.

Wijn-spijs: gegrilde tonijnsteak. Rouleau van kwartel met paddenstoelen en gerookte aubergine.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie Beschermde Oorsprongs Benaming Mergelland
Druivenras: Pinot Noir
Alcohol: 12,3 %
Restsuikers: <1 g/l
Zuren: 5,6 g/l
Rijpingspotentie: 2023-2029
Vinificatie: vier dagen macération à froid, alcoholische gisting op op 25-28º C en vervolgens nog tien dagen macération post-fermentaire. De wijn is eerst 5 maanden gerijpt op RVS vaten en vervolgens 12 maanden gerijpt op Franse barriques en ongefilterd op fles gebracht.

Bodem: de wijngaarden liggen op zuid- en zuidoosthellingen, een deel bestaat uit voor Nederland unieke terrassen. De teellaag is löss, de ondergrond is kiezel, het Zand van Waterval en Maastrichts krijt.

Omschrijving: een glas vol rode kersen, framboos en rode pruimen, mooi ondersteund door kruidige aroma’s afkomstig van de Franse barriques zoals ceder, kruidnagel en toast. In de mond valt ook framboos, vanille en een hint van zoethout te ontdekken. Elegante rode wijn met frisse zuren, aangename tannines en aanhoudende afdronk. Schenk deze gebalanceerde Pinot Noir in een groot glas om volop te kunnen genieten van de heerlijke aroma's.

Bijzonderheden: Domein De Wijngaardsberg kent een lange wijntraditie. Al in 968 n. Chr. werd hier wijn gemaakt, het oudste bewijs van wijnbouw in Nederland. In de Franse tijd zijn de wijngaarden gerooid maar in 2002 keerde de wijndruif terug op de Wijngaardsberg. Het domein is 3 ha groot. Wijnmaker Jules Nijst streeft op deze historische plek naar perfectie in zijn wijnen.

WIJ21PN

Datasheet

Jaargang
2021
Land
Nederland
Regio
Mergelland
Druif
Pinot Noir
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.