Riesling Smaragd Kreuzberg • Weingut Frischengruber | 2021

€ 40,30
Inclusief belasting

Fantastisch voorbeeld van een elegante Riesling Smaragd. Delicate neus van appel, citroenzeste, perzik en witte aalbes met een hint van natte steen en versgemaaid gras. De smaakconcentratie door de leeftijd van de stokken en de hoge zuren door de perfecte ligging van deze wijngaard zorgen voor een complexe wijn met een enorm bewaarpotentieel.

Wijn-spijs: Salade Waldorf met knolselderij, appel, gerookte kip en walnoot met frisse citrusdressing

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Wachau Smaragd, Ried: Kreuzberg
Druivenras: Riesling
Alcohol: 13 %
Restsuikers: 4 g/l
Zuren: 9,2 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2045
Vinificatie: Korte schilinweking, vervolgens spontane vergisting op RVS en oude eikenhouten vaten van 500 liter gedurende 70-90 dagen. Aansluitend rijpt de wijn nog 5 maanden verder op de lie.

Bodem: de bodem van Kreuzberg is zeer stenig: zandige bovenlaag en daaronder paragneis en amphiboliet.

Omschrijving: fantastisch voorbeeld van een elegante Riesling Smaragd. Delicate neus van appel, citroenzeste, perzik en witte aalbes met een hint van natte steen en versgemaaid gras. De smaakconcentratie door de leeftijd van de stokken en de hoge zuren door de perfecte ligging van deze wijngaard zorgen voor een complexe wijn met een enorm bewaarpotentieel.

Bijzonderheden: kleine wijngaard met oude wijnstokken met een leeftijd van 60 jaar. Overdag is er veel zon maar tijdens de nachten is er afkoeling door de wind. Een zeer bijzonder samenwerkingsproject van Georg en zijn broer Heinz Frischengruber (die Kellermeister van de Domäne Wachau is) met druiven uit de wijngaard die ze van hun oma geërfd hebben.

FRI21RRSMRKR

Datasheet

Jaargang
2021
Land
Oostenrijk
Regio
Wachau
Druif
Riesling
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.