Müller-Thurgau • Overst Voerendaal | 2021

€ 13,10
Inclusief belasting

De geur van deze wijn doet denken aan een wandeling tussen de hoogstamfruitbomen: verleidelijke aroma’s van bloesem, appel en peer. Ook valt er nog een kleine tropische touch te ontdekken in de vorm van mango. In de smaak spelen de aangename zuren, een klein restzoetje en een mooi grapefruitbittertje een aangenaam spel.

Wijn-spijs: ceviche van zalm. salade met garnaal en limoendressing

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Mergelland
Druivenras: Müller-Thurgau
Alcohol: 12 %
Zuren: 4,5 g/l
Restsuikers: 5,8 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2024
Vinificatie: druiven worden licht gekneusd en ondergaan schilcontact van 18 uur. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde vergisting (15 ℃) op RVS vaten. Na de vergisting rijpt de wijn nog enkele maanden op de lie.

Bodem: Löss met veel Kunradersteen (harde mergel)

Omschrijving: de geur van deze wijn doet denken aan een wandeling tussen de hoogstamfruitbomen: verleidelijke aroma’s van bloesem, appel en peer. Ook valt er nog een kleine tropische touch te ontdekken in de vorm van mango. In de smaak spelen de aangename zuren, een klein restzoetje en een mooi grapefruitbittertje een aangenaam spel.

Bijzonderheden: Landgoed Overst Voerendaal is gelegen in de gemeente Voerendaal, waar de eerste druivenplanten aangeplant zijn in 2003, op een bodem van löss met veel Kunradersteen. De ligging van de wijngaard is noord-zuid waardoor de druiven aan beide kanten door de zon aangelicht worden. Wijnmaker Ruud Verstegen maakt in dit mooie stukje Limburg aantrekkelijke fruitige wijnen.

OVE21MT

Datasheet

Jaargang
2021
Land
Nederland
Regio
Mergelland
Druif
Müller-Thurgau
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.