Auxerrois • Overst Voerendaal | 2021

€ 16,40
Inclusief belasting

Aroma’s van appel, citroen, bloesem en natte steen met een kleine hartige touch van brooddeeg die voor extra spanning zorgt. In de mond iets meer nadruk op de citrustonen, mede door de frisse zuren die fijn gebalanceerd worden door een iets ronder mondgevoel. 

Wijn-spijs: asperge met beurre blanc, zeebaars en lamsoor

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Mergelland
Druivenras: Auxerrois
Alcohol: 12,6 %
Restsuikers: 0,7 g/l
Zuren: 6,2 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2024

Vinificatie: handmatige oogst tijdens tweede rondgang. Druiven worden licht gekneusd en ondergaan schilcontact van 24 uur. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde vergisting (16 ℃) op RVS vaten. Na de vergisting rijpt de wijn nog enkele maanden op de lie.

Bodem: Löss met veel Kunradersteen (harde mergel)

Omschrijving: aroma’s van appel, citroen, bloesem en natte steen met een kleine hartige touch van brooddeeg die voor extra spanning zorgt. In de mond iets meer nadruk op de citrustonen, mede door de frisse zuren die fijn gebalanceerd worden door een iets ronder mondgevoel.

Bijzonderheden: Landgoed Overst Voerendaal is gelegen in de gemeente Voerendaal, waar de eerste druivenplanten aangeplant zijn in 2003, op een bodem van löss met veel Kunradersteen. De ligging van de wijngaard is noord-zuid waardoor de druiven aan beide kanten door de zon aangelicht worden. Wijnmaker Ruud Verstegen maakt in dit mooie stukje Limburg aantrekkelijke fruitige wijnen.

OVE21AUX

Datasheet

Jaargang
2021
Land
Nederland
Regio
Mergelland
Druif
Auxerrois
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.