Tempranillo • Wijnkasteel Vandeurzen | 2019

€ 27,00
Inclusief belasting

Een verrassende Tempranillo uit België! Op basis van de granaatrode kleur kun je zien dat deze wijn al mooi gerijpt is. De complexe geuren en smaken onderstrepen dat: rode pruim en rode kers, kokos, vanille en chocolade maar ook gestoofde pruim, gedroogde kers en tabak. De gerijpte tannines verlenen deze wijn structuur en een stevig karakter. In de smaak komt het frissere rode fruit meer naar voren maar in de afdronk pakken de hout- en rijpingstonen het complexe samenspel weer mooi op.

Wijn-spijs: Rib-eye van de grill met frietjes. Geroosterde portobello gevuld met geblakerde paprika en hazelnoot

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Belgische wijn
Druivenras: Tempranillo
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 0 g/l
Zuren: 5,0 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2026
Vinificatie: de wijn is 18 maanden gerijpt in nieuwe Franse en Amerikaanse eiken barriques.

Bodem: Klei-leemgrond met ijzerzandsteen

Omschrijving: een verrassende Tempranillo uit België! Op basis van de granaatrode kleur kun je zien dat deze wijn al mooi gerijpt is. De complexe geuren en smaken onderstrepen dat: rode pruim en rode kers, kokos, vanille en chocolade maar ook gestoofde pruim, gedroogde kers en tabak. De gerijpte tannines verlenen deze wijn structuur en een stevig karakter. In de smaak komt het frissere rode fruit meer naar voren maar in de afdronk pakken de hout- en rijpingstonen het complexe samenspel weer mooi op.

Bijzonderheden: in 2013 kocht de familie Vandeurzen het uit 1661 stammende kasteel van Linden, gelegen in het Belgische Hageland. Op de 6,5 ha tellende wijngaarden heeft Wijnkasteel Vandeurzen een opvallende verscheidenheid aan druivenrassen aangeplant, met onder andere Albariño, Grüner Veltliner en Tempranillo.

VDZ19TP

Datasheet

Jaargang
2019
Land
België
Regio
Hageland
Druif
Tempranillo
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.