Chardonnay Goud (Houtgerijpt) • Wijnkasteel Genoels-Elderen | 2018

€ 28,80
Inclusief belasting

Zeer complexe wijn met onder andere aroma's van vanille, kruidnagel, butterscotch, geroosterde walnoten, appel en perzik met een impressie van versgebakken appeltaart. Zeer aangename balans tussen de fijne zuren en de molligheid van de wijn. Alle aroma's zijn prachtig versmolten en de fruittoetsen en de goed verweven houttoets blijven maar doorgaan in de schitterende lange afdronk. Serveren in een groot glas en niet te koud voor optimaal drinkgenot!

Wijn-spijs: gebakken zeewolf met zuurkool en schuim van cèpes, kippendij van de houtskoolgrill met paddenstoelenrisotto

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: BOB Haspengouwse wijn, wijngaard Wijngaardveld
Druivenras: Chardonnay (oudste stokken en beste ligging)
Alcohol: 13,8 %
Restsuikers: 4,1 g/l
Zuren: 6,1 g/l
Rijpingspotentie: 2022-2032
Vinificatie: rendement van minder dan 30 hl / ha. Alleen de eerste persing wordt gebruikt. Gisting en rijping gedurende 12 maanden op Franse eiken vaten (waarvan een derde deel nieuw), sur lie met bâtonnage en met volledige malolactische omzetting. Vervolgens 2 jaar flesrijping in de kelders van het kasteel.

Bodem: ondergrond van mergel met leem aan het oppervlak

Omschrijving: zeer complexe wijn met onder andere aroma's van vanille, kruidnagel, butterscotch, geroosterde walnoten, appel en perzik met een impressie van versgebakken appeltaart. Zeer aangename balans tussen de fijne zuren en de molligheid van de wijn. Alle aroma's zijn prachtig versmolten en de fruittoetsen en de goed verweven houttoets blijven maar doorgaan in de schitterende lange afdronk. Serveren in een groot glas en niet te koud voor optimaal drinkgenot!

Bijzonderheden: "Lage opbrengst van <30hl/ha, gelimiteerde productie van +/- 5000 flessen per jaar. Joyce van Rennes heeft de kunst van het wijn maken in de Bourgogne geleerd en dit is overduidelijk te proeven. Haar wijnen zijn pure passie, verfijnd en perfect in balans. Het is met 22 hectare het grootste wijndomein van België."

GEN18CYG

Datasheet

Jaargang
2018
Land
België
Regio
Haspengouw
Druif
Chardonnay
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
13%-14%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.