Blaufränkisch • Weingut 'ET' Triebaumer| 2020

€ 16,90
Inclusief belasting

Dit glas Blaufränkisch loopt over van zwarte kersen, bramen, blauwe pruimen en vleugjes peper, ontbijtkoek en drop. Een sappige wijn met frisse zuren waardoor het aroma in de mond ook naar rode kersen neigt. De aanwezige rijpe tannines verlenen de wijn een prettige structuur. 

Wijn-spijs: Hamburger met uiencompote. Taco pulled portobello

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Burgenland, Ried: Rusterberg
Druivenras: Blaufränkisch
Alcohol: 13 %
Restsuikers: 1,2 g/l
Zuren: 6 g/l zuren
Rijpingspotentie: 2021-2025
Vinificatie: spontaan vergist en gerijpt op grote oude houten vaten

Bodem: kleibodem met kalkaandeel

Omschrijving: dit glas Blaufränkisch loopt over van zwarte kersen, bramen, blauwe pruimen en vleugjes peper, ontbijtkoek en drop. Een sappige wijn met frisse zuren waardoor het aroma in de mond ook naar rode kersen neigt. De aanwezige rijpe tannines verlenen de wijn een prettige structuur.

Bijzonderheden: absolute Blaufränkisch specialist, hun Mariental geldt al meer dan 30 jaar als maatstaf voor wijnen van dit druivenras in Oostenrijk. Tonen ook graag de mogelijkheden van Bordeaux-blends met Oostenrijks karakter. Werken enorm milieubewust en klimaatneutraal en zijn in conversie naar gecertificeerd biologisch. De industrialisatie in het wijnmaken hebben zij heel bewust links laten liggen en zijn bijna helemaal zelfvoorzienend. Vergroening en begrazing van de wijngaarden, alsmede het toepassen van Terra Preta tonen de ambachtelijke manier waarop ze met hun vak bezig zijn.

Werken enorm milieubewust en klimaatneutraal, maar kiezen ervoor om niet gecertificeerd te zijn om alle bureaucratie te ontwijken. De industrialisatie in het wijnmaken hebben zij heel bewust links laten liggen en ze zijn bijna helemaal zelfvoorzienend. Vergroening en begrazing van de wijngaarden, alsmede het toepassen van Terra Preta tonen de ambachtelijke manier waarop ze met hun vak bezig zijn.

TRIE20BLF

Datasheet

Jaargang
2020
Land
Oostenrijk
Regio
Rust
Druif
Blaufränkisch
Wijnkenmerken
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.