Rotgipfler Anninger • Stadlmann | 2020

€ 17,20
Inclusief belasting

Een verrassende combinatie van intense aroma’s zoals perzik, rijpe appel, kweepeer, bloesem en honing met een kruidige ondertoon toont meteen de kracht van dit bijzondere druivenras. In de smaak herkennen we eveneens dit samenspel van fruit en kruidigheid. De intensiteit, het smaaktype en de aangenaam lange afdronk zorgen voor een brede gastronomische inzetbaarheid.

Wijn-spijs: Kruidige Marokkaanse couscous met kip en rozijn.

Aantal
 

Kwalitatief hoogstaand assortiment

 

Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-

 

Alle artikelen uit eigen import

Classificatie: Thermenregion, Anninger Berg
Druivenras: Rotgipfler
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 3,0 g/l
Zuren: 6,0 g/l
Rijpingspotentie: 2019-2024
Vinificatie: "Alcoholische vergisting in traditionele grote neutrale houten vaten (1800 liter). Rijping sur lie gedurende 5 maanden."

Bodem: kalkhoudende bodem (Alpen) met schelpafzettingen uit de oeroceaan (Tertiair). Verweerde bruine grond (Rendzina en Cambisol) met zanderige klei.

Omschrijving: een verrassende combinatie van intense aroma’s zoals perzik, rijpe appel, kweepeer, bloesem en honing met een kruidige ondertoon toont meteen de kracht van dit bijzondere druivenras. In de smaak herkennen we eveneens dit samenspel van fruit en kruidigheid. De intensiteit, het smaaktype en de aangenaam lange afdronk zorgen voor een brede gastronomische inzetbaarheid.

Bijzonderheden: "De specialiteit van de Thermenregion zijn de autochtone Oostenrijkse druivenrassen Zierfandler en Rotgipfler. Met álle wijnen, niet alleen die uit de topwijngaard Mandel-Höh, laat Stadlmann (familiebedrijf sinds 1778) zien wat voor prachtigs ze kunnen maken. Volgens Robert Parker: Best winery in the region!"

Biologisch gecertificeerd.

STA20RGAN

Datasheet

Jaargang
2020
Land
Oostenrijk
Regio
Thermenregion
Druif
Rotgipfler
Wijnkenmerken
Biologisch
Droog
Alcoholpercentage
12%-13%
Inhoud
0,75 liter

Bekijk deze 16 andere producten ook eens

Wij gebruiken Cookies. Lees ons Privacy Statement.