

In de neus trekken de aroma’s van dit speciale druivenras meteen de aandacht: fruitige aroma’s van rijpe peer, abrikoos en grapefruit aangevuld met sinaasappelbloesem en kardemom. Al bij de eerste slok valt de mooie balans tussen de aangename zuren en het rondere mondgevoel op. Een verrassend glas wijn dat lang blijft hangen, in afdronk en het geheugen!
Wijn-spijs: gegrilde tonijn met watermeloen, zwarte olijf en munt
Kwalitatief hoogstaand assortiment
Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-
Alle artikelen uit eigen import
Classificatie: Thermenregion, Anninger Berg
Druivenras: Zierfandler
Alcohol: 12 %
Restsuikers: 2 g/l
Zuren: 6 g/l
Rijpingspotentie: 2021-2025
Vinificatie: "Alcoholische vergisting in traditionele grote neutrale houten vaten (1800 liter). Rijping sur lie gedurende 5 maanden."
Bodem: kalkhoudende bodem (Alpen) met schelpafzettingen uit de oeroceaan (Tertiair). Verweerde bruine grond (Rendzina en Cambisol) met zanderige klei.
Omschrijving: in de neus trekken de aroma’s van dit speciale druivenras meteen de aandacht: fruitige aroma’s van rijpe peer, abrikoos en grapefruit aangevuld met sinaasappelbloesem en kardemom. Al bij de eerste slok valt de mooie balans tussen de aangename zuren en het rondere mondgevoel op. Een verrassend glas wijn dat lang blijft hangen, in afdronk en het geheugen!
Bijzonderheden: "De specialiteiten van de Thermenregion zijn de autochtone Oostenrijkse druivenrassen Zierfandler en Rotgipfler. Met álle wijnen, niet alleen die uit de topwijngaard Mandel-Höh, laat Stadlmann (familiebedrijf sinds 1778) zien wat voor prachtigs ze kunnen maken. Volgens Robert Parker: Best winery in the region!"
Datasheet