

Een mooie volle kleur zet onze zintuigen al op rood. En inderdaad: we ruiken en proeven rode kersen, rode bessen en rijpe aardbeien. Tegelijkertijd ontdekken we ook een kleine hint van geroosterd brood. Zachte zuren en een iets romig mondgevoel maken dit tot een aangename rosé die als aperitief maar zeker ook bij de maaltijd gedronken kan worden.
Wijn-Spijs: tataki van tonijn, Caesar salad
Kwalitatief hoogstaand assortiment
Gratis verzending bij een bestelling vanaf € 50,-
Alle artikelen uit eigen import
Classificatie: Beschermde Oorsprongs Benaming Mergelland
Druivenras: Pinot Noir
Alcohol: 12,5 %
Restsuikers: 2,2 g/l
Zuren: 6,8 g/l
Rijpingspotentie: 2021-2023
Vinificatie: Rosé gemaakt volgens de saignée-methode. Sap van ontsteelde druiven na 16 uur maceratie. Temperatuur gecontroleerde vergisting op RVS vaten en vervolgens zes maanden rijping sur lie met bâtonnage.
Bodem: de wijngaarden liggen op zuid- en zuidoosthellingen, een deel bestaat uit voor Nederland unieke terrassen. De teellaag is löss, de ondergrond is kiezel, het Zand van Waterval en Maastrichts krijt.
Omschrijving: een mooie volle kleur zet onze zintuigen al op rood. En inderdaad: we ruiken en proeven rode kersen, rode bessen en rijpe aardbeien. Tegelijkertijd ontdekken we ook een kleine hint van geroosterd brood. Zachte zuren en een iets romig mondgevoel maken dit tot een aangename rosé die als aperitief maar zeker ook bij de maaltijd gedronken kan worden.
Bijzonderheden: Domein De Wijngaardsberg kent een lange wijntraditie. Al in 968 n. Chr. werd hier wijn gemaakt, het oudste bewijs van wijnbouw in Nederland. In de Franse tijd zijn de wijngaarden gerooid maar in 2002 keerde de wijndruif terug op de Wijngaardsberg. Het domein is 3 ha groot. Wijnmaker Jules Nijst streeft op deze historische plek naar perfectie in zijn wijnen.
Datasheet